Naszym celem jest dostarczenie rozwiązań, które będą spełniać potrzeby producentów i przedsiębiorców w zakresie zgodności materiałów i wyrobów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością z przepisami krajowymi, unijnymi i międzynarodowymi. Wszystkie materiały opakowaniowe muszą spełniać wymagania jakości i bezpieczeństwa stawiane żywności.
Siatki wędliniarskie - mogą być stosowane do pakowania wyrobów surowych, gotowych jak również produktów wędzonych. Siatki wędliniarskie służą nadaniu wędlinie odpowiedniego kształtu i utrzymaniu surowego na początku mięsa w jednolitej formie. Siatki te znacznie ułatwiają proces formowania wędlin, zapewniają optymalizację czasu produkcji oraz kosztu jej wytworzenia. Gwarantują prawidłowe formowanie produktu oraz jego powtarzalny kształt. Pozwalają właściwie wyeksponować produkt w ladzie chłodniczej lub na półce. Posiadamy szeroki wybór siatek w różnych rozmiarach i stopniach naprężenia.
Przędza wędliniarska – Stosowana jest do wiązania oraz wieszania głównie wyrobów mięsnych. Produkowana jest z najwyższej jakości przędz bawełnianych. Przędza posiada specjalny atest, dzięki któremu dopuszczona jest do użytku i może mieć kontakt z żywnością. Charakteryzują się wysoką wytrzymałością na zrywanie. Do wyboru są przędze wędliniarskie cienkie oraz grube. Te pierwsze używa się zwłaszcza do wiązania osłonek białkowych, czy też do kiełbas, takich jak Krakowska oraz Żywiecka. Grubsze stosowane mogą być np. przy baleronach. Dostępna w różnych kolorach.
Sznurek maszynowy Inotec – Sznurek przeznaczony do maszyn wiążących Giromatic firmy Inotec. Dostępny w kilku kolorach. Nadaje się do ręcznego oraz maszynowego wiązania kiełbas. Nadaje tradycyjny charakter wyrobu gotowego. W przypadku oryginalnej nici INOTEC ilość nici jest monitorowana, a Giromatic jest automatycznie wyłączany na końcu rolki. https://inotecgmbh.de/en/portionieren-und-abbinden/#
Papier do porcjomatu do mięsa mielonego – Papier tłuszczoszczelnych jest alternatywą dla wkładek absorbcyjnych do pojemników z mięsem mielonym. W warunkach chłodniczych mięso długo zachowuje swoją świeżość oraz walory smakowe. Papier nie wchodzi w żadne reakcje chemiczne z komponentami stosowanymi przy produkcji wędlin lub innych artykułów żywnościowych. W zależności od potrzeb Klientów oferujemy papiery o różnej szerokości, liczbie metrów nawoju oraz o wielkości gilzy.