Poly-clip System to międzynarodowy koncern o prawie stuletniej tradycji. Światowy lider w produkcji maszyn klipsujących
z oddziałami w ponad 100 krajach świata. Historia firmy sięga 1922 roku. Oferta produktów i usług tworzy system, który oprócz szerokiego spektrum klipsownic obejmuje klipsy i pętelki dopasowane do żądanej aplikacji. Firma produkuje maszyny przeznaczone przede wszystkim dla producentów wędlin i zakładów mięsnych. Oferuje maszyny dla rzemiosła, niewielkich
i średnich zakładów, jak również zautomatyzowane linie dla produkcji wysokoprzemysłowej. Sukces Poly-clip System udokumentowany został wieloma niemieckimi i międzynarodowymi patentami.
Więcej informacji na: www.polyclip.de
Początki marki sięgają roku 1980. Dziś Günther z siedzibą w Dieburgu ma ugruntowaną, mocną pozycję na europejskim i światowym rynku maszyn do przetwórstwa spożywczego. Potwierdzają to branżowe nagrody, jak na przykład prestiżowe wyróżnienie Targów Anuga za wprowadzenie systemu detekcji głowicy igłowej.
Portfolio sprzedażowe obejmuje nastrzykiwarki, masownice, nacinarki, stacje przygotowania solanek oraz linie do nastrzyku skierowane zarówno do małych jak i dużych zakładów przemysłowych.
Technologia Günther opiera się na klasycznym peklowaniu nastrzykowym za pomocą igieł. Przeznaczona do nastrzyku solanka lub emulsja dostarczana jest bezpośrednio przez system przewodów rurowych i pomp do nastrzykiwanej żywności. Urządzenia umożliwiają nastrzykiwanie mięsa bez kości, z kością, drobiu, sera oraz ryb.
Więcej informacji na: www.guenther-maschinenbau.de
Provisur jest jedną z największych grup na świecie skupiających producentów urządzeń do przetwórstwa spożywczego. To rodzina uznanych marek: AM2C®, Beehive®, Cashin®, Formax®, Multitec™, TST™ i Weiler® w dziedzinie wilkowania, mieszania, separowania, formowania i krojenia. Dzięki ścisłej współpracy wszystkich dostawców Provisur jest w stanie podjąć najwyższe wyzwania i zaprojektować, zainstalować oraz wdrożyć kompletne, przemysłowe linie produkcyjne.
Więcej informacji na: www.provisur.com
Travaglini istnieje od 1950 roku. Jest liderem w projektowaniu i produkcji innowacyjnego sprzętu do dojrzewania, fermentowania, suszenia i rozmrażania dla przemysłu mięsnego, serowarskiego i rybnego.
Dzięki doświadczeniu zdobytemu przy wdrożeniach, firma Travaglini jest w stanie sprostać każdemu wyzwaniu w zakresie projektowania pojedynczych maszyn lub całych fabryk przy wykorzystaniu najbardziej zaawansowanej wiedzy z zakresu technologii i informatyki.
Systemy Travaglini są znane i cenione na całym świecie, a klienci stanowią dla firmy najlepszą rekomendację.
Więcej informacji na: www.travaglini.it
Od prawie 100 lat niemiecka firma Fessmann oferuje najnowszą technologię do obróbki termicznej w przetwórstwie mięsnym i rybnym. Założona w 1924 roku w Winnenden koło Stuttgartu firma Fessmann reprezentowana jest obecnie w ponad 50 krajach na wszystkich kontynentach. Fessmann dostarczył swoim klientom już ponad 80.000 systemów do wędzenia, parzenia, pieczenia i chłodzenia. Zaufanie klientów do oferowanej przez firmę technologii procesowej jest jej siłą napędową. Dzięki temu Fessmann mógł zostać międzynarodowym liderem jakości i usług. Każdego dnia firma pracuje nad tym, aby być jeszcze lepszą pod względem zachowania smaku produktów, ekologii i ekonomii.
Więcej informacji na: www.fessmann.de
Magurit Gefrierschneider GmbH posiada przeszło 150 lat doświadczenia w produkcji maszyn do cięcia w przemyśle spożywczym i w produkcji karmy dla zwierząt, z szeroką gamą urządzeń do cięcia mrożonych i świeżych produktów. Główna siedziba firmy, niezmiennie od momentu powstania firmy, znajduje się w miejscowości Remscheid w Niemczech. Magurit dostarcza swoje urządzenia do ponad 70 krajów na całym świecie.
Rozwiązania proponowane przez Magurit są idealne dla aplikacji takich jak:
Więcej informacji na: www.magurit.de
Foodlogistik Fleischereimaschinen GmbH to firma, która posiada przeszło 40 lat doświadczenia w produkcji maszyn do cięcia i kostkowania żywności. Firma oferuje szeroką gamę modeli maszyn do różnych zastosowań (mięso, drób, sery, ryby, warzywa i owoce). Produkty można ciąć w kostkę, paski, słupki i plastry. Główna siedziba znajduje się w Niemczech, skąd kierowana jest międzynarodowa sieć oddziałów znajdujących się w ponad 52 krajach świata.
Więcej informacji na: www.foodlogistik.de