Masownice GPM

Opis maszyny

Masownice GPM charakteryzują się wszechstronnością zastosowań – mieszanie, masowanie, marynowanie, solenie przez co wykorzystywane są powszechnie do obróbki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, ryb, warzyw, sałatek, makaronów, sosów a nawet tak wyjątkowych produktów jak herbata.

GPM poprzez swoją szczególną konstrukcję a mianowicie nieruchomy bęben z mieszadłem wewnętrznym i indywidualnie dobierane ustawienia nadają powtarzalne cechy produktowi końcowemu jak bardziej delikatna i równomierna na przekroju struktura, soczystość i kruchość, szybsze wybarwienie, wydłużony termin przydatności do spożycia. Poprzez odpowiednią ekstrakcję białek następuje lepsze związanie produktu, minimalizacja ubytków termicznych, więc wyższe uzyski. Dzięki wykonaniu próżniowemu masownic następuje dalsza poprawa przekroju i koloru produktu oraz usunięcie pęcherzy powietrza.

Uchylna konstrukcja pozwala dobierać odpowiedni kąt nachylenia w czasie pracy, poziom wypełnienia bębna oraz umożliwia natychmiastowe opróżnienie zawartości w delikatny sposób. Mieszadło GPM ( różne profile, w tym ze zgarniaczem ) ma indywidualnie dobieraną prędkość pracy od 3 do 25 ( zależnie od modelu ), osiągając pożądaną agresywnoś

pracy. Wszystkimi parametrami pracy indywidulanie ustawianymi zarządza sterownik dotykowy z możliwością zapisania do 99 niezależnych receptur. Masownice GPM są wyposażone w bezpośredni wtrysk czynnika chłodniczego.

GPM występują w zakresie wielkości od 100 do 600 litrów pojemności, a poziom wypełnienia, zależnie od produktu, może sięgać 70%.

Materiały pomocniczne