Masownice GPB

Opis maszyny

Ekonomiczne masownice poziome GPB charakteryzują się różnorodnymi profilami asymetrycznych przegród wewnętrznych, dostosowanych do asortymentu oraz łatwego opróżniania bębna po zakończonym procesie. Znakomicie dlatego są wykorzystywane do mieszania, masowania, marynowania, solenia, rozmrażania wieprzowiny, wołowiny, drobiu czy ryb.

Urządzenia GPB występują w wykonaniu bez płaszcza chłodzącego lub z płaszczem izolowanym.

Masownice GPB mogą być posadowione na ogniwach ważących.

Wszystkimi parametrami pracy indywidulanie i niezależnie ustawianymi zarządza sterownik dotykowy MC2R z możliwością zapisania do 100 niezależnych receptur.

Masownice GPB mogą być wkomponowane w nowoczesne linie peklownicze ze zautomatyzowanym załadunkiem i rozładunkiem, bez ingerencji operatora, a całość zarządzana i monitorowana systemem Günther Pilot.

Masownice GPB dostępne są w zakresie wielkości od 1,500 do 10,000 litrów pojemności, a poziom wypełnienia, zależnie od produktu, może sięgać 55%.

Materiały pomocniczne