Masownice GPS

Opis maszyny

Masownice GPS to najnowocześniejsze konstrukcje, oferujące wszelkie cechy jakich można oczekiwać od najsprawniejszych masownic na rynku. Dlatego z powodzeniem są wykorzystywane do mieszania, masowania, marynowania, solenia, rozmrażania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, ryb, warzyw.

GPS poprzez swoją wyjątkową konstrukcję nadają produktowi idealną delikatność i jednolitość na przekroju, soczystość a jednocześnie kruchość, szybsze wybarwienie, wydłużony termin przydatności do spożycia. Poprzez właściwą ekstrakcję białek następuje też lepsze związanie produktu, minimalizacja ubytków termicznych, więc wyższe uzyski. Dzięki wykonaniu próżniowemu masownic GPS następuje dalsza poprawa przekroju i koloru produktu oraz usunięcie pęcherzy powietrza.

Uchylna konstrukcja pozwala dobierać odpowiedni kąt nachylenia w czasie pracy, poziom wypełnienia bębna oraz umożliwia natychmiastowe opróżnienie zawartości w delikatny sposób. Przegrody wewnętrzne GPS mają asymetryczny kształt, co pozwala na wybór łagodnego lub bardziej agresywnego masowania, zależnie od produktu i aplikacji. Co unikatowe, oprócz płaszcza chłodzącego na całej powierzchni bębna również przegrody wewnętrzne są chłodzone, co razem znakomicie przyśpiesza wymianę ciepła, a więc poprawia jakość produktu i skraca czas procesu. Urządzenie może być posadowione na ogniwach ważących.

Wszystkimi parametrami pracy indywidulanie i niezależnie ustawianymi zarządza sterownik dotykowy MC2R z możliwością zapisania do 100 niezależnych receptur.

Masownice GPS znakomicie mogą być wkomponowane w nowoczesne linie peklownicze ze zautomatyzowanym załadunkiem i rozładunkiem, bez ingerencji operatora, a całość zarządzana i monitorowana systemem Günther Pilot.

Masownice GPS dostępne są w zakresie wielkości od 1,250 do 10,000 litrów pojemności, a poziom wypełnienia, zależnie od produktu, może sięgać 60%.

Materiały pomocniczne