Dzielarka VF 612 B
Opis maszyny
Do średniej wielkości produkcji, bardzo wszechstronna dzielarka o łopatkowym systemie transportu ciasta. Wydajna praca przy bardzo precyzyjnym porcjowaniu, bez konieczności stosowania oleju czy mąki.
Dzięki podpięciu przystawek dzielarka realizuje z powodzeniem najróżniejsze zadania dzielenia ciast ale też formowania, dozowania.
Charakteryzuje się prostą i intuicyjną obsługą z komputera o 10” kolorowym wyświetlaczu w standardzie. Wszystkie ważne elementy maszyny są znakomicie dostępne i łatwe w utrzymaniu w czystości. Posiada w standardzie dodatkowy wentylator chłodzący filtr umożliwiający pracę w zapylonym środowisku.
Na życzenie dzielarka może zostać doposażona w automatyczne urządzenie załadowcze co istotnie przyśpiesza i ułatwia pracę.
Podstawowe parametry: wydajność napełniania do 3,000kg/h, ciśnienie nadziewania do 35bar, leje załadowcze do 240 litrów, prędkość porcjowania do 100 sztuk na minutę.