Kompletne rozwiązania firmy Handtmann dla przemysłu piekarniczo cukierniczego, zarówno dla małych/średnich piekarni, jak również dla dużych przemysłowych piekarni.
Bardzo dokładne dzielenie różnych rodzajów ciast, możliwość tworzenia szerokiej gamy przekąsek, ciastek oraz dozowanie różnych nadzień/kremów z dokładnością do kilku gramów wysoka wydajność i różnorodność to cechy dzielarek serii VF 800/600B oraz szerokiej gamy przystawek współpracujących z nimi.
Ze względu na ich wyjątkową wszechstronność i modułowość systemy Handtmann są odpowiednie do szerokiej gamy zastosowań w produkcji różnych rodzajów chleba takich jak chleby foremkowe: razowy, żytni, orkiszowy, słonecznikowy, dyniowy i inne, jak również tradycyjnych chlebów pszennych i mieszanych, aż po innowacyjne jak m.in. pieczywo bezglutenowe, ciasta i batony energetyczne.
Korzyści zastosowań maszyn do piekarnictwa firmy Handtmann:
Ekonomiczna produkcja i duża dokładność dzielenia kęsów ciasta
Oszczędność kosztów produkcji brak konieczności stosowania oleju do procesu dzielenia
Różnorodność produkcji modułowa budowa oraz możliwość stosowania różnych przystawek współpracujących z dzielarkami pozwala na bardzo wszechstronną i elastyczną produkcję
Najwyższe standardy higieniczne urządzeń wykonanie ze stali nierdzewnej
Neutralny wpływ systemu łopatkowego na strukturę pieczywa oraz wzrost kęsa ciasta
Dzielarki przygotowane do pracy 24 h/dobę, z dużymi wydajnościami, nawet do 8000 kęsów na godzinę
Możliwość rozwiązań wieloliniowych/wysokowydajnych do trudnych aplikacji np.: bułki bezglutenowe, chlebki żytnie bez formowania
Bardzo niskie koszty eksploatacyjne
Łatwa obsługa
Powtarzalna produkcja możliwość zaprogramowania parametrów poszczególnych ciast
Możliwość konfiguracji indywidualnych rozwiązań pod potrzeby klienta zarówno pod względem technicznym jak i technologicznym